x perlu cakap2..juz senyum..

Tuesday, November 15, 2011

++ Mai BeLi BeG OnLiNe ++

sALAM AND H


UISH..SUDAH LAMA TAK MENULIS ENTRY NIE..
TANGAN NI MALAS MELAMPAU NAK MENULIS..HEHE..
TAPI..KALI INI KENA RAJIN MENULIS SEBAB NAK PROMOTE..
HEHE..KALAU RAJIN..SUDI SUDI LA MELAWAT N BELI BEG ONLINE YANG AKU JUAL JE..
HEHE..DI JAMIN MURAH AND BERPATUTAN..
JOM JOM GODEK2 FB STARCANDY BEGGIE YE..

YANG NI SERBA SEDIKIT BEG YANG AKU JUAL..


















HA..AMACAM..ADA BANYAK LAGI BEG YANG ADA..NAK TENGOK LAGI..CLICK-CLICK LA YE..







Thursday, October 20, 2011

+ Broom2 ke KL lagi +

alhamdulilah..pat stu lagi interview...
jom-jom pergi kl..hehe..
wish me luck k..
btw..hari nie nak post my fav top 10 songs..
check it out k..


u-kiss (o330)



u-kiss (someday)



sunny hills (pray)



JYJ (in heaven)



beast (on rainy days)



super junior (no others)



big bang (haru haru)



big bang (tell me goodbye)



Xiah Junsu feat Zhang Li Yin

part 1

part 2


BEAST doo joon feet doong woon (when the door close)


===END===

Wednesday, October 5, 2011

+ bErDeBaR dEbAr +

alhamdulilah dapat interview kat kl..
hari isnin nie pergi interview...
wish me luck k...
bosan dah duduk rumah..

Monday, October 3, 2011

++ TeNsYen ++

dush2..adoi..
kepeningan..ketensenan..waa..
orang lain sibuk tensen dengan belajar...aku pula duk tensen ngan kerja..
waa..bila nak kerja ni..semua duk sibuk duk tanya..dah kerja ke belum??
nak kerja..bosan sudah duk rumah nie..kerja..kerja..kerja..
bila la boleh kerja ni...
hari jumaat hari tu dapat phone call..interview ikut telefon..bagi la dapat...nak sangat kerja ni..
tulun..nak kerja...

Sunday, September 11, 2011

++ sOmeDay ++

for someone who  want to move forward..

Sometimes hit, sometimes miss, it’s always like that
Just do it right tomorrow, it’s just a small mistake
Sometimes bottom, sometimes top, sometimes number 1
Getting 1st place, you can only go down
Without it, just live without it
It’s just greed you have before you win it
Your suffering now is a sign of your hard work
Everybody knows you tried Everybody knows it’s alright
You get some right, you get some wrong
Although tiring there will be days to smile
When you fall down, when you get up
Although tiring, there will be days to smile, eventually a day to smile will come
If it’s separation, just let it go
maybe it wasn’t destiny
People who have to go, just go
Sure being next to them it might happen oh
Being tired right now
It’s just evidence of your love
Everybody knows you tried 

Everybody knows it’s alright
You get some right, you get some wrong
Although tiring there will be days to smile
When you fall down, when you get up
Although tiring, there will be days to smile, eventually a day to smile will come
The past is the past is the past
Previous memories It’s the past
The long painful days 

The Past is the past is the past
The days to forget you~
Everybody wins sometimes
Everybody knows you lose some

U-kiss(someday)
=====END===

Monday, August 22, 2011

+ SuPeRmAn FiNaLLy ArrIvEd +

aigo...
finally..full length superman  song sudah keluar..
good song with  strong vocal..
hoho..lagu yang boleh buat siapa-siapa pon addicted..
photo jacket pon..nice gler..
ngee..my eeteuk..eunhyuk..yesung n donghae..
THE LAST MAN STANDING...=)


yang ni photo jacket dorang..manly..loike it..





...SUPERMAN...


==END===

Friday, August 5, 2011

+ To U..My FuTuRe HuBbY +

hai-hai...
entry ni khas untuk siapa-siapa yang bakal jadi my future husband...
saya tak tahu awak di mana..apa awak tengah buat sekarang..
tapi..
jodoh itu sudah ada sejak kita lahir..
so..
this song is special for you..
just only for you my dear..


*There is no other like you,
Even if I look around, it's just no use,
To find someone good as you, good as you
Someone like you, a good guy like you,
How lucky that I'm the one,
Who will always support and be by your side,
To find someone happy like me, happy like me
Someone like me, that smiles happily

When your warm hands gets cold suddently,
I'll make them warm again
When a strong heart like yours gets hurt badly,
I will help you always
Take my hands and, hold me silently,
I'm only wishing for such little happiness
You don't know my heart that
Wanted to do more for you and only you yea~

**Can you hear my heartbeat ponding, so loudly for you
It feels like the first time that i feel in love with you,
These remaining days are the ones that make life wonderful

*Repeat

When this poor heart of mine started changing,
And took it all for granted
Preventing my small greeds from overflowing,
And I found the strength to fight it
I already know the the reasons for all this,
was beacuse I only thought of only you
I'm always thankful.
I wish I could do more for you and only you yea~

** & * Repeat

I know, you're a little just a little shy at times
but thats why I like you,
You don't know but you're burning likea a thousand suns,
On the TV shows you're the one sparkling the most,
Always the one catching my eye everytime
(Naega michyeo michyeo Baby)
Hearing you say that you love me,
I have everything in the world,
You & I, You're so fine, is there anyone like you?
"saranghae" Oh, and please know, to me there's only you,
You are my everything and I will always be here for you

We arrived on the same road,
We're just the same, You and I are one
I'm just surprised, Im just grateful,
It's just called love Oh yea~

There is no other like you,
Even if I look around, it's just no use,
To find someone good as you, good as you
Someone like you, a good guy like you,
How lucky that I'm the one,
Who will always support and be by your side,
To find someone happy like me, happy like me
Someone like me, that smiles happily



p/s - lagu ni english cover dari no others-super junior..dinyanyikan oleh  florey....such a wonderful song..=)


=====END====

Monday, August 1, 2011

+ FaCeBooK kU SuDA cOmEll +

aloha...=)

hari pertama puasa..semua baik-baik..tengah fikir nak makan apa ye arini..hehe..
aceh..masak tak reti..ada hati nak fikir-fikir pula..

tadi bosan-bosan..dapat pula idea nak menghupdate facebook nie..
dari facebook yang kosong n boring nie..sekarang dah jadi comel gitu..
claazz..haha..
tadaa..nie dia hasilnya...



comell tak??? kalau tak comel pon..buat-buat comel la..haha..
apa yang bezanya..facebook ku dah boleh letak lagu...hehe..0330-ukiss ngan no others-super junior..wajib la kena letak..my fav tu..pastu..dapat tengok tak falling heart ngan falling snowflake tu..hehe..yang tu paling comel bagi aku la..layout facebook tu baru di tukar..hehe..

haaa..
yang paling penting sekali..profile pic tu..aceh..yang tu paling highlight tu..yay..gaya tudung loose shawl yang first time buat..tadi godek-godek tentang cara-cara nak pakai tudung..apalagi..terus la buat..haha..dah tak ada kerja sangat nak di buat kat rumah nie..camtu la jadinya...
hehe...


......END.......

Sunday, July 31, 2011

+ 1,2,3 +

hai-hai..
alhamdulilah..dapat juga solat terawih hari ini..
esok sudah start puasa..tahun nie tahun paling aku suka coz..nie kali pertama aku dapat berpuasa selama sebulan kat rumah..bertapa excited nya aku  sambut ramadhan untuk taun nie..
harap-harap ramadhan kali ini..lebih baik dari tahun sebelumnya..amin..
untuk entry kali nie..banyak benda aku nak kongsi..hehe..

pertama...
aku sudah abeh tengok city hunter..hooray..suka-suka..
khatam tengok citer nie sebelum pergi terawih tdi..aish..sempat lagi..haha..
overall..citer nie memang best..aku recommand siapa-siapa yang tengah keboringan tahap giler tu..tengok cerita nie..story line yang sangat bagus...tak boring..suspen..episod last-last tu sangat mengejutkan..macam tak sangka jadi camnie..ending camnie..memang lain dari yang lain la..serius..waktu tengok tadi..macam terkejut juga la plot cerita camtu..yang penting..aku kasi lima bintang  daripada lima bintang untuk cerita nie..tak menyesal la kalau tengok..

kedua...
esok..genaplah satu taun..yay..banyak benda sudah berubah..takdir hidup kita tak boleh nak lawan..apa yang ada tak semestinya kekal sampai bila-bilakan..yang penting..apa yang ada..kita kena hargai..hidup hanya sekali..so..bergembiralah selagi termampu..i'm happy with my life right now..=)

ketiga..
esok..genaplah 21 tahun kawannku berdiri kat atas muka bumi nie..hehe..dia suda semakin tua yea..haha..
kepada NURSHAIRA HAIFA BT SUHAIMI...hepi besday to you..
tahun nie dah  tak leh sambut besday kamu lagi..no more cake ye..but..wish you happy selalu..moga berjaya dalam apa jua yang kamu buat ye..sedih..tak leh sambut puasa same-same untuk kali nie..waa..rindunya..

p/s : selamat berpuasa semua..doakan puasa kali ini lebih baik dan bermakna untuk semua orang..

.........END......

Saturday, July 30, 2011

++ i wiLL give ma heart 4 u ++

yeah..lama sudah tak menulis di sini..rindu pulak..haha..ayat tak boleh blah..
hakhak...
tak ada idea pon nak tulis...
juz..nak confess..
i am a Beauty..one of the V.I.Ps and A+..
dont forget Boice too..
ongoing to be one of the Primadona..
yay..
i am not an E.L.F..
but.. "angel without wings" will be my bias 4 eva..
=)

====END=====

Tuesday, July 5, 2011

+ ThIS FeeLiN +

urm..mungkin ada certain2 yang cakap aku pelik..ya..aku mengaku kadang-kadang aku pelik..kadang-kadang aku hidup dalam dunia aku sendiri..buat hal sendiri..kadang-kadang tak keluar bilik..aku sebenarnya sangat bertuah sebab aku ada kawan-kawan yang selalu ada waktu aku susah atau senang..yang selalu  jadi penahan apabila aku hampir rapuh..mereka lah yang selalu mengembirakan aku..tapi..sebenarnya dalam hati aku ni..aku rasa aku lonely sangat..aku bukannya jenis yang suka kongsi perasaan sedih aku dengan kawan..bagi aku..aku juz perlu kongsi benda-benda happy je..coz aku tak nak mereka risau sal aku..aku boleh hidup sendiri..aku boleh settlekan sendiri masalah aku..kadang-kadang kalau masalah aku betul-betul berat sampai aku sendiri tak tertahan..aku akan menangis..tapi bukan depan kawan-kawan aku..aku akan menangis seorang diri..senyap-senyap sebelum tidur..tak pun aku menangis sampai tertidur..aku memang seorang yang memendam..kadang-kadang aku akan paksa lupakan masalah aku dengan tengok cerita sampai gelak kuat-kuat ( budak aras aku mesti tau punya)..

aku tahu..aku sudah banyak berubah lepas hal tu jadi..sebab hal tu..kali pertama aku jadi rapuh sangat sampai aku tak tau nak buat apa..seminggu aku hilang arah..seminggu aku menangis sebelum tidur..waktu tu aku rase aku macam orang bodoh buat kali pertama dalam hidup coz ini kali pertama aku betul-betul serius dalam hidup aku..tapi ini balasan aku dapat untuk semua tu..bertapa bodohnya aku rasa..berbulan-bulan aku ambil masa untuk lupakan semua nie..alhamdulilah..sekarang sudah more than half a year..aku sudah dapat lupakan..aku dah boleh bangkit dengan susah payahnya..aku sudah boleh lupakan apa yang berlaku..tapi bekas parut yang ada sudah buat aku bukannya alyaa yang dulu lagi...aku selesa dengan apa yang aku ada sekarang..hidup yang bukannya macam dulu lagi..aku selesa seorang..

tapi..sekarang..kenapa lepas aku baca entry-entry mamat tu..aku rasa macam aku nak sangat jadi peneman dia..aku nak diri aku nie dekat dengan sisi dia..aku tau dia tengah teluka..aku faham apa yang dia rasa..aku nak menggembirakan dia..aku nak teman dia harungi semua masa lampau dia..aku nak dia tersenyum..tapi..kami tak kenal antara satu sama lain..dia pon tak tau pasal aku..aku selau usha dia punya blog kalau ada entry baru..tiap kali kalau baca entry dia..aku akan sedih..aku sendiri rasa sakit..ya allah..kenapa semua nie jadi??

Sunday, May 8, 2011

++ SeLaMaT aRy IbU ++

Tanggal 8 May merupakan hari yang paling bahagia buat semua mama, ibu, mummy, umi n len-len coz hari ini ialah hari untuk mengingati jasa dan pergorbanan mereka yang selama nie susah payah membesarkan anak-anak mereka..
so..
sempena hari yang special nie adik nak wish selamat hari ibu buat mama tercinta, Norhayati bt Embong n nenek tercinta Azizah sebab hadir dalam hidup adik..selalu support adik walaupon tak suka..selalu ambil berat sal adik walau dah 8 taun duk jauh dari family..thank you very much..jasa mama ngan tuk tak dapat nak balas..urm..adik nak mintak keja dekat rumah supaya selalu dekat ngan mama ngan tuk..tak nak pisah-pisah lagi..nak duk rumah..makan masakan mama..ma..tuk..i luv u damn much..sayang sangat-sangat coz ure ma everything..

LESS THAN THREE MAMA N TUK..MUAH2..

Wednesday, April 20, 2011

++ Windu ++

errkk..pe hal erk tiba2 aku bwat enrty cmtu..wuu~aku pon tak tahu..
tp..
yang pasti..aku memang tengah jadi perindu pon..
yang peliknya..
aku tak tahu aku rindu kat sape..tiba-tiba perasaan nie datang..
tiba-tiba rase cam nak nangis je..cam tak tertanggung rindu nie..
ish..nampaknya kali nie aku dah tak btol..sriyez aku tak tau aku rindu sape..
nampaknya mood tak btol aku dah datang..
shhuuuh2..pi men juh2 rindu..
jangan kaco hidup aku...



mood :: nak baliikk umahh::

Thursday, April 7, 2011

++ NaK JaDi IsTeRi oRg??..BrSeDiAkAh AkU?? ++

ngee,,,kali nie nak cakap sal kawen la pulak..haha..aritu mama tepon aku..mama cakap..da bape ari aku tak tepon..tu dye call aku...hehe..waktu tue aku ngah sambut besday..borak-borak ngan mama..tiba-tiba terkeluar sal nana nak kawen..haha..meh aku bwat dialog sket....


aku       : ma..nina nak kawin ari khamis nie..
mama  : ha..ye ke..awalnya nina nak kawen...baru 21..
aku       : hehe..besala..dah sampai jodoh..lgipon dah lmer dye kapel ngan gewe dye tu..
mama  : owwhh..patot pon...dah tu..adik x mo kawen jugak ke? 
(adik tu name panggilan aku..walapon aku ade adik agi bawah aku..haha..)
aku      : errkk...adik nak kawen ngan sape plak ma..xde calon lagi nie..ma pegi la cari sorang...(dalam aty da berdebar dah..tkowt ma tnya sal apek..ape aku nak jwb kalo ma tau ak da putus..)
mama  : lol..kalo adik nak kawen..adik pegi la cari sendiri..
aku      : haha..adik nak kawen umo 27...jadi xyah la cari lagi calon..lme lagi nie..rilek-rilek dulu..
mama : haha..ikowt adik la..arap nina bahagia hingga ke anak cucu..ty kem salam kat dia ye..
aku     : hehe..bereh-bereh..


haa..ma aku tue orang nya rilek2 je..keje dye kalo aku ade kat uma..dye msty msuk bilik aku tnya sal pakwe aku..haha..orang kat uma aku 2 sempoi je..dalam bilik aku tu ade gmbar dak paling aku sayang..ye..aku sayang sangat dye..first kapel aku..kitorg kapel waktu aku f4...satu-satunya gmbr yg plin aku treasure..dorang suma da puas tgok da gmbr tu..laptop aku pon abeh dorang selongkar cari gmbar pakwe aku...ade ke patot..haha...


ok..berbalik pulak sal kawen nie... malam nie merupakan ary bahagia tuk kawan bek aku...waa...ma bez buddy nak kawen malam nie..p aku terkilan sangat-sangat sebab aku tak dapat pergi..sedih tau..aku nak sangat ada kat sebelah nana malam nie..teman dia waktu akad nikah..wuu..tiba-tiba sebak pulak..aku nak pergi rumah nana..waa..nak pergi sana...

malam ty aku nak 3g ngan nana..nak tengok seri pengantin baru...hehe..cam x caye nana da nak kwen..yela..da 7taun aku kenal dye..kongsi suka duka walopon kitorg da jauh..tgok-tgok da nak jadi isteri orang..congrat ye nana ssayang..i'm happy 4 u..Camat Pengantin Baru ye Sayang..wish u bahagia selalu...



nie la bakal pengantinnya..
Radzi + Nina...
Pilot + Civil Engineer...
ngee..


Sunday, March 13, 2011

++ LiTTle MeRmAiD ++

kalau di beri pilihan..boleh saya jadi little mermaid..
saya akan jadi pemerhati diam- diam..
saya akan perhati dari jauh..
saya akan pendam apa yang saya rasa..
saya takkan kata apa-apa..
saya takkan jadi penganggu..
saya takkan pergi..
tapi..
sampai satu masa..
saya akan hilang..
 menjadi buih-buih di lautan

Saturday, March 5, 2011

++ WhEn ThA dOOr CloSeS ++

lagu ni,,aku rasa istimewa sangat..lagu nie buat aku rase sedih sangat-sangat..sriyezly..
first time dengar lagu nie..aku rasa len sangat-sangat..rasa nak nangis..rasa cam menusuk...
lagu nie dorang compose sendiri..dari lirik..lagu..rentak..suma dorang buat..video tu..
first time dorang  nyanyi live depan penonton..dorang siap nangis lagi waktu nyanyi
lagu tue.." When the door closes" da buat aku jadi fan Beast yang setia la..hekhek..
lebey-lebey kalo doo joon yang nyanyi..arrgg..sriyez dye da jadi oppa aku yang
 pertama..haha..

video
Beast << When the door closes<<


dari lagu nie aku..belajar sumthin..kadang-kadang hidup nie tak mudah cam kita fikir..
lebih-lebih kalau  orang yang kita sayang tak lagi berada kat sisi kita..ya..
aku pernah rasa cam down sangat-sangat..tapi tak la teruk sgt..besa-besa je..
tapi kita kena ingat..yang kita tak boleh mengalah..kena kuat hadapi semua nie..kena selalu senyum..=)

dia..seorang kawan..seorang pendengar yang setia..selalu bagi aku semangat..
dia yang pernah bagi aku harapan dan cahaya waktu aku tak tahu buat ape-ape..
dulu..aku harap dia dapat stay dengan aku lebih lama..tapi tu juz angan-angan 
dalam mimpi aku..aku harap sangat-sangat apabila kitorang terserempak..
dia akan berpaling tengok aku dan tersenyum..tapi..dia tak pernah berpaling..
dia pergi macam tu je..awak..kalau kita boleh borak-borak cam dulu lagi..
perkataan yang akan saya cakap kat awak ialah terima kasih banyak-banyak..
terima kasih sebab pernah bagi semua memori gembira tu..saya akan
 bagitau awak macam tue sambil tersenyum..walaupon saya tau kita 
mesti tak selesa antara satu sama lain..

awak..macam lirik lagu tue cakap..when i let go the hand now..
i'll no longer had a reason to smile..but when i see u smiling.. in another embrace..
i will try 2 smile..ya..awak tau..sy juz nak tengok awak happy selalu..sekarang..
bila saya tengok awak bahagia..saya senang..saya juz nak awak senyum
 selalu macam awak selalu senyum dengan saya..

awak..walaupon the door between us da tertutup..kita pernah janji dulu..
kalo kita ad prob..kita kena kongsi..sy arap kalo awak ada pape prob..awk cter kat saya..
saya akan selalu jadi kawan yang setia pada awak..saya akan selalu ada kat sini..
jangan risau pasal saya lagi..saya gembira dengan hidup saya sekarang..
bersama-sama ngan orang tersayang..walaupon kadang-kadang memori lama 
tue tiba-tiba datang..sekarang saya da mampu tersenyum sebab 
saya da jadi makin kuat..saya da berjaya lupakan awak..awak bukannya
 orang pertama dalam hati saya lagi..sekarang..awak merupakan salah
 seorang kawan terpenting dalam hidup saya..


Monday, February 28, 2011

++ PeRkEnaLaN sInGkAt ++

lagu bes tuk entry kali nie..pat-pat dengar..=)

video


Perkenalan singkat seringkali memberi seribu erti...
memberi sejuta kegembiraan yang tak ternilai..
walaupun ianya hanya bagaikan pelangi..
akan hilang di telan mentari..
tapi bagiku...
ianya adalah anugerah terindah dalam hidupku...
engkau hadir bagaikan angin..
sangat menyamankan dan memberi ketenangan..
walaupun untuk sementara..
aku bagaikan hanyut..
sejuta warna..sejuta kegembiraan terlakar di hati..
terukir indah bagaikan awan di langit..
ya..
engkau adalah pelangi..
dan engkau juga adalah angin..
kerna itu..
engkau akan hilang dari hidupku..




Saturday, February 19, 2011

++ KoNpIuS ++


pernah rase tak ....
bler kita tiba-tiba macam tak tahu ape-ape..
tiba-tiba rase diri nie macam kosong..macam ader
 sumthin yang hilang..
pernah rase bler kita jalan kat tempat yang kita tuju
 macam takde penghujung..
macam kita hidup atas dunia sendiri..
pernah rase macam mana rase diri nie konfius sangat-sangat..
pernah rase tiba-tiba rasa nak nangis..
pernah hadapi bila sebenarnya ati kita rase sakit sangat-sangat..
ati menangis senyap-senyap tanpa kuar air mata..hancur..
berkecai seperti tak leh camtum lagi..
pernah tak rase..tak leh nak luah sumthin yang menggangu 
ati kiter kat orang laen..
sesuatu yang kita dah lmer pendam...
pernah rase tak perasaan bila menangis sorang-sorang dalam bilik...
air mata keluar sebelum tido..
rase macam sesak nafas..xbleh nak bernyawa..


pernah hadapi bila ary-ary terfikir benda yang sama..
diri hidup dalam kenangan lama..
seperti diri ini sebenarnya bernafas untuk kenangan lama itu..
seperti rase tak mampu nak hadapi lagi..macam nak lari jauh-jauh
 dari semua nie..
nak lari kat satu tempat yang buat diri dapat ketenangan..
lupakan semua nie..
pernah tak rase hidup nie sebenarnya KEJAM??


tu suma..ape yang aku rase..ya..aku rase semua tue..hari-hari bagaikan
 putaran masa bagi aku..


Friday, February 18, 2011

++ SrIyEz TuL2 gErAm..++

grrr..betul-betul nak meletup nie..nak bunuh-bunuh je orang nie..
kat sini..meh aku highlight sket..

'' Ada aku kesa ex aku bwat ape..nak kapel ngan sape..
nak kuar ngan pompuan mner pon..
nak kawen ke..
aku TAK kesah ar.."

so..sape2..tulun la jangan nak tambah-tambah cter yang mengarut ye..
kalo aku tahu ty..nak kena lempang er..arrgg..sket agi nak meletup nie.

kalo nak tahu sgt..tnya aku sendri la..aku bkn contact pon ngan dye..fb pon bkn fren aku..
ym pon bkn kwn aku..skype pon bkn..so..aku x tahu sal dye k..geram btol..


Thursday, January 27, 2011

++ 2 PeRsImPaNgAn YaNg BeRbEzA ++




di persimpangan hidup..
pertemuan tercipta..
antara kau dan aku..
tanpa di duga..
satu episod baru telah terlakar..
bagaikan kanvas yang dulunya putih
kini telah tecalit warnanya..

di haluan yang berbeza..
kita bertemu..
tidak ku duga..
jalan yang ku pilih bersatu dengan mu..
adakah ianya takdir atau sekadar kebetulan??

tanpa ku duga..
satu ikatan menyatukan kita..
yang dulunya bukan siapa-siapa..
kini..
menjadi seseorang dalam hatiku.. 

ikatan yang tercipta..
sangat menyenangkanku..aku gembira..
bahagia bersama dirimu..
dirimu yang tak pernah ku bayangkan..
berdiri..bersama denganku..

tapi..aku mula terfikir..
mungkin jalan yang kita pilih hanya kebetulan..
mana mungkin dua jalan yang amat berbeza..
dapat bertemu untuk selamanya..
ianya mustahil..

ya..persimpangan itu..hanya kebetulan..
supaya aku punyai cebisan 
sebagai bukti..kadang kala kebetulan itu sangat bermakna..



Wednesday, January 26, 2011

++ Epi BeSdAy YanG kE- 22 AwAK..++

video

 -Beast->>say no>>

ngee..seperti biasa..lagu bes tuk di dengar minggu nie...


entry untuk kali nie..wuu..sal sambut besday org tua pukul 12 lebih semalam..hakhak..lawak la sangat-sangat..kepenatan duk gelak..selamat tak pecah perut..

meh-meh nak mmperkenalkan besday boy yang teruk kena semalam..haha..memang teruk sangat-sangat la..habis satu badan..hakhak..

tadaaa...nie la dye besday boy..




hakhak..tanggal 26/1/1989..sudah 22 tahun umurnya..sudah makin awek tua ye..besday dye dekat-dekat dengan orang nak sambut raya cina..sebab 2 kowt mata sepet cam baru mangun tdo tu..kadang-kadang cam tak leh beza samada baru mangun tidur ke tak..haha..oppss..aku pon mata sepet juga..tapi tak la sesepet dye ni..hehe..

Jom-jom kita refresh balik pe yang berlaku semalam..wuu..semalam, aku bagai orang tak betul pergi cari kek nak bagi kat dye nie..habis Taman U aku pusing-pusing..selamat aku tak terpusing skali..hehe..tapi last-last sebelum menyerah nak pergi beli kat JJ..terjumpa satu kedai kek nie.." Kedai Kek Ibu Dan Anak"..rase cam dah betul nama tu..haha..kalau tak betul..cari sendiri la apa yang betulnya..tapi bagi aku agak pelik namanya..wokeh..tanpa buang masa..pergi la serang kedai tu dengan excitednya..masuk-masuk kedai..trus pergi tengok kek..uish..skali tengok..terliur aku nie..last-last..aku dengan gembiranya plih la kek chocolate moist..haha..aku tak tahu besday boy suka kek coklat ke tak..yang aku tahu, aku beli kek tue sebab aku memang suka kek coklat..hekhek..truk betul aku nie..ikut citarasa sendiri plak..

Lepas sudah beli kek tu..pergi isi perut yang sehari tak makan nie..macam orang puasa la aku hari tu..malas bebenar nak pergi makan..kami singgah la kat kedai cahaya kat belakang petronas kat taman u tue..lepak-lepak situ kejap..nak cuci mate x bole..tak ada orang yang menarik..uish2..rugi-rugi..

di sebabkan ade masa sejam suku lagi sebelum pukul 12..gerak la pula ke giant..haa..buat ape kat sini malam-malam buta..hekhek..kami karok la..haha..karok malam-malam buta...kitowang pilih 5 lagu..lagu apebnda la dorang nyanyi..aku tak tahu satu habuk pon..semua lagu lama..aku sampai kadang-kadang terfikir jugak..wujud ke lagu cmnie..oo..baru tahu..hekhek..lepas karok..dalam pukul kol 11 setengah kitorang masuk UTM..tapi tak puas lagi jalan-jalan..so..kami ronda-ronda dalam UTM pula..tengok-tengok blok lelaki..haha..macam-macam gaya ade..

wokeh..masa yang di tunggu-tunggu suda tiba..kol 11 setengah aku ada hantar msg kat bakal besday boy ni cakap nak jumpa..tapi boleh pula dia tak balas msg aku..tepon2 tak angkat..dia tue memang nak kena hantuk kat dinding la rasanya..tapi last-last kol 12 tu aku tepon lagi sekali..tahu pula nak angkat..alasan tak angkat tadi..'saya kuar tadi..waktu awak tepon..duk atas moto..' aku fikir maybe baru balik dating kot..ceh..waktu tengah cakap tu..aku sebenarnya suda ada kat depan blok dia dah pon..feedup tpon tak boleh..nak hantar terus je kek kat dye sambil tnjuk muka muncung sedepa..muka tak puas hati la konon-konon..tapi tiba-tiba dapat pula msg..cakap jangan bagi kek tu lagi..suh sambut besday boy ni kat depan blok aku tu ha..G14 yang tersergam indah tu..

kami ape lagi..terus pusing balik la keluar dari blok dye..tapi slamat tak kantoi..dia sudah tercari-cari dah aku sebab dye sudah ada kat bawah blok pon..haha..aku nie cam orang gila menyorok kat bawah kereta takut dia nampak..

balik-balik blok dengan tak sempat tukar baju or tudung..terus terjah kat pondok kat depan blok tu..bilik pon tak menyempat nak masuk..betapa kalutnya aku waktu tu..tunggu punya tunggu besday boy nie sampai aku sudah sempat terlelap kejap..betapa kejapnya tunggu besday boy nie nak datang..pastu dengan kena gigit nyamuknya..almaklumlah..pkai baju hitam ngan tudung hitam malam-malam buta..sabar je la...tungu punya tunggu..kol 12 setengah lebih datang la besday boy kat pondok..dia tak sempat nak turun pon lagi dari motor..aku sudah memekak membebel dia sebab lambt datang..haha..aku kan kuat membebel..dia dah biasa..rilek-rilek sudah..


duduk je dia kat kerusi kat pondok tu..haa..sudah..aku pula yang tak tahu nak cakap apa..dalam otak ni sudah penat perah-perah idea nak borak pasal ape..janggal gila rasa..da tiga bulan tak jumpa dia face to face camni.. lepas tiga bulan hal tu jadi..wuu..sebenarnya hari besday dye tu tepat-tepat 90 hari benda tu jadi..sedih jugak aku..tapi camtu la..kitorang tak banyak cakap macam dulu lagi..macam ada gap yang banyak antara kami..aku banyak gelak je untuk ceriakan keadaan..hekhek..topik kami adalah..pasal tudung aku pakai tu..haha..dia tak pernah tengok aku pakai cmtu..aku pula yang malu dia duk tengok aku..wuu..tapi aku tak boleh nak pandang muka dia or mata dia lama-lama lagi macam dulu..bahaya untuk kesihatan badan aku ni...nanti semua memori yang aku nak buang..datang balik..kan tak pasal-pasal  buat drama sebabak pula kat situ..susah nanti..

kemudian aku cakap aku nak balik bilik kejap nak tukar tudung..waktu aku balik tue..tadaaa..surprise!!!..kawan-kawan dia datang..8 orang datang skali tu..buat havoc kat depan blok aku malam-malam buta..ish2..tipu la kalo aku cakap tak bising kan..teramat la bising sebab besday boy kena simbah satu baldi dengan benda apa tah yang dorang da prepare tu..semerbak limau kasturi baunya..dorang duk main kejar-kejar kat atas jalan raya sambil ada yang tak pakai selipar..ish2..cam budak-budak je..ade tepung..minyak..telur..ape lagi tah..men-men la dorang kejar-kejaran bak filem hindustan kat atas jalan raya malam-malam buta tue..dah la waktu tue tiba-tiba pula hujan..adoi la..men dalam hujan la kami semua nie...

pastu..penat-penat main..time tuk makan kek plak..yay..2 yang paling bes tu..jauh kitorang lari tuk makan kek tu..kitorang sambung main kat gajah menyusur dekat court tenis tu..makan kek kat situ..tapi sebelum potong kek..macam-macam hal pula yang dorang main sebelum nak tiup lilin tu..adeh..sriyez kalah budak kecik..hekhek..waktu nyanyi lagu epi besday pon sempat men-men lagi..waktu potong kek pon aku tak prasan bila..yang aku tahunya..aku kena ambek alih potong kek tuk dorang suma nak makan..

abis semua kek sudah terpotong..hah..sambung la lagi mainnya..kali nie main dengan kek pula..adoi la..snol la yang start dulu..habis satu muka apek jadi mangsa..penuh kek kat muka..haha..pastu start la perang kek plak..kesian kat kek aku..aku beli penat-penat..korang membazir ye..truk btol..tapi takpela..aku hepi tengok apek hepi..da lama aku tak tengok dia senyum dengan gelak..puas hati aku dapat tengok semalam..lepas penat main tue..dalam pukul 1.50 kitorang blah balik bilik...

video


selingan waktu malam kejadian..hekhek..

Wednesday, January 5, 2011

++ WitHoUt U ++

Lagu ini untuk awak..khas untuk awk ...n juga tuk sape-sape yang minat dengan 2pm





(English Translation)

I'm gonna be strong

Fine, breaking up is better
This was going to happen between us anyway
You were going to do this anyway
This is better, better than falling deeper in love anyway
I think of it as fortunate, that's why I'm okay

I gave you all my all
I believed you so I gave you my all
But you threw that away
I gave you my everything
So I'm gonna be okay

I'm gonna be okay
I'll be okay
Gonna be okay
Baby without you
Without you
Baby without you
Without you

Without you, I'll be cooler
More cooler
I'm going to stand up
Without you
I'll live on
Without you

Listen, everything happens for a reason
Everything happens for a reason
This is the last time you'll meet another man
Your words don't even make sense
Just turn around
It hurts me too much
I don't want to see you anymore

I was being fooled all this while
I didn't even know who you were
But I know now
You don't know love
So that's why I'm gonna be okay

Gonna be okay
I'll be okay
Gonna be okay
Baby without you
Without you
Baby without you
Without you

Without you, I'll be cooler
More cooler
I'm going to stand up
Without you
I'll live on
Without you

Why are you doing this to me, why?
Why do you have to do this to me, make me cry?
Was it enough to throw everything we had?
All of the times we were together
And the times we can never be together again
Aren't they wasteful, to you?
Does it not matter to you?
Even now, are you okay without me?

I'm gonna be okay
Gonna be okay
I'll be okay
Gonna be okay
Baby without you
Without you
Baby without you
Without you

Without you, I'll be cooler
More cooler
I'm going to stand up
Without you
I'll live on
Without you


Tuesday, January 4, 2011

++ ThAnKs uNtUk aJaRan YanG BeGuNA iTu ++

hekhek..arini aku belajar benda baru lagi..ambil pengajaran dari cerita playful kiss (korea)..sila la tengok kalau tak tengok lagi yerk..best cter nie..yg paling penting..pelakon hensem-hensem..haha..tu yang paling penting tu..


hekhek..nie la cternya..






hekhek..dari apa yang aku tengok dari drama nie..aku belajar sumthin..so..aku nak kongsi apa yang aku belajar nie..

++ Aku mula faham yang kalo kita suka kat sumone tu..tak semestinya kita akan dapat dye walaupun kita tunggu dia brapa tahun pon.walau macam mana baiknya kita layan dye..ambil berat sal dye..kalau dalam aty dye..bukan kita yang pertama..kita tak mungkin berada tempat teratas dalam carta orang terpenting dalam hati dye..

++ Aku mula terfikir..lebih baik kalau kita yang terluka dan melepaskan dia pergi dari sisi daripada kita melihat dye tak gembira dan ketawa sewaktu bersama-sama dengan kita..doakan dye bahagia dengan insan yang disayanginya...

++ Kita tak boleh paksa sumone untuk suka kat kita walau betapa sayangnya kita pada dye..paksaan tu buat kita dan dye terseksa..saling melukai antara satu sama lain..

++ Kadang-kadang berterus terang tentang perasaan kita lebih baik daripada kita mempertahankan ego kita kerna kadang-kadang tanpa kita sedar, kita akan melukai orang yang kita sayang..

++ Mungkin apabila kita dapat melepaskan orang yang kita sayang..kita akan berjumpa dengan sumone yang benar-benar ikhlas sukakan kita..sentiasa ada untuk kita..yang sanggup menangung sedih dan gembira bersama- sama..

++ Jangan pulak terkejut kalau suatu hari nanti..orang yang paling kita benci atau selalu menyusahkan hidup kita..merupakan pemegang kunci bagi hati kita..seseorang yang tak sanggup kita lepaskan dalam idup kita..so bak kata orang tua..benci tu berpada-pada..nanti jatuh sayang plak..hekhek..

++ Hidup ini terlalu misteri untuk kita ketahui..mungkin kita akan sedih apabila kehilangan seseorang yang terpenting..tapi kita tidak tahu..mungkin seseorang yang muncul selepas itu dapat memberikan kita kegembiraan yang tak pernah kita terfikir sebelum ini..

++ Kawan yang betul-betul boleh di panggil sahabat adalah kawan yang sentiasa ada bersama kita waktu kita menangis atau kita ketawa..kawan yang akan menghulurkan tangan dan tersenyum apabila diri kita tak mampu untuk berdiri lagi..