x perlu cakap2..juz senyum..

Wednesday, January 26, 2011

++ Epi BeSdAy YanG kE- 22 AwAK..++

video

 -Beast->>say no>>

ngee..seperti biasa..lagu bes tuk di dengar minggu nie...


entry untuk kali nie..wuu..sal sambut besday org tua pukul 12 lebih semalam..hakhak..lawak la sangat-sangat..kepenatan duk gelak..selamat tak pecah perut..

meh-meh nak mmperkenalkan besday boy yang teruk kena semalam..haha..memang teruk sangat-sangat la..habis satu badan..hakhak..

tadaaa...nie la dye besday boy..




hakhak..tanggal 26/1/1989..sudah 22 tahun umurnya..sudah makin awek tua ye..besday dye dekat-dekat dengan orang nak sambut raya cina..sebab 2 kowt mata sepet cam baru mangun tdo tu..kadang-kadang cam tak leh beza samada baru mangun tidur ke tak..haha..oppss..aku pon mata sepet juga..tapi tak la sesepet dye ni..hehe..

Jom-jom kita refresh balik pe yang berlaku semalam..wuu..semalam, aku bagai orang tak betul pergi cari kek nak bagi kat dye nie..habis Taman U aku pusing-pusing..selamat aku tak terpusing skali..hehe..tapi last-last sebelum menyerah nak pergi beli kat JJ..terjumpa satu kedai kek nie.." Kedai Kek Ibu Dan Anak"..rase cam dah betul nama tu..haha..kalau tak betul..cari sendiri la apa yang betulnya..tapi bagi aku agak pelik namanya..wokeh..tanpa buang masa..pergi la serang kedai tu dengan excitednya..masuk-masuk kedai..trus pergi tengok kek..uish..skali tengok..terliur aku nie..last-last..aku dengan gembiranya plih la kek chocolate moist..haha..aku tak tahu besday boy suka kek coklat ke tak..yang aku tahu, aku beli kek tue sebab aku memang suka kek coklat..hekhek..truk betul aku nie..ikut citarasa sendiri plak..

Lepas sudah beli kek tu..pergi isi perut yang sehari tak makan nie..macam orang puasa la aku hari tu..malas bebenar nak pergi makan..kami singgah la kat kedai cahaya kat belakang petronas kat taman u tue..lepak-lepak situ kejap..nak cuci mate x bole..tak ada orang yang menarik..uish2..rugi-rugi..

di sebabkan ade masa sejam suku lagi sebelum pukul 12..gerak la pula ke giant..haa..buat ape kat sini malam-malam buta..hekhek..kami karok la..haha..karok malam-malam buta...kitowang pilih 5 lagu..lagu apebnda la dorang nyanyi..aku tak tahu satu habuk pon..semua lagu lama..aku sampai kadang-kadang terfikir jugak..wujud ke lagu cmnie..oo..baru tahu..hekhek..lepas karok..dalam pukul kol 11 setengah kitorang masuk UTM..tapi tak puas lagi jalan-jalan..so..kami ronda-ronda dalam UTM pula..tengok-tengok blok lelaki..haha..macam-macam gaya ade..

wokeh..masa yang di tunggu-tunggu suda tiba..kol 11 setengah aku ada hantar msg kat bakal besday boy ni cakap nak jumpa..tapi boleh pula dia tak balas msg aku..tepon2 tak angkat..dia tue memang nak kena hantuk kat dinding la rasanya..tapi last-last kol 12 tu aku tepon lagi sekali..tahu pula nak angkat..alasan tak angkat tadi..'saya kuar tadi..waktu awak tepon..duk atas moto..' aku fikir maybe baru balik dating kot..ceh..waktu tengah cakap tu..aku sebenarnya suda ada kat depan blok dia dah pon..feedup tpon tak boleh..nak hantar terus je kek kat dye sambil tnjuk muka muncung sedepa..muka tak puas hati la konon-konon..tapi tiba-tiba dapat pula msg..cakap jangan bagi kek tu lagi..suh sambut besday boy ni kat depan blok aku tu ha..G14 yang tersergam indah tu..

kami ape lagi..terus pusing balik la keluar dari blok dye..tapi slamat tak kantoi..dia sudah tercari-cari dah aku sebab dye sudah ada kat bawah blok pon..haha..aku nie cam orang gila menyorok kat bawah kereta takut dia nampak..

balik-balik blok dengan tak sempat tukar baju or tudung..terus terjah kat pondok kat depan blok tu..bilik pon tak menyempat nak masuk..betapa kalutnya aku waktu tu..tunggu punya tunggu besday boy nie sampai aku sudah sempat terlelap kejap..betapa kejapnya tunggu besday boy nie nak datang..pastu dengan kena gigit nyamuknya..almaklumlah..pkai baju hitam ngan tudung hitam malam-malam buta..sabar je la...tungu punya tunggu..kol 12 setengah lebih datang la besday boy kat pondok..dia tak sempat nak turun pon lagi dari motor..aku sudah memekak membebel dia sebab lambt datang..haha..aku kan kuat membebel..dia dah biasa..rilek-rilek sudah..


duduk je dia kat kerusi kat pondok tu..haa..sudah..aku pula yang tak tahu nak cakap apa..dalam otak ni sudah penat perah-perah idea nak borak pasal ape..janggal gila rasa..da tiga bulan tak jumpa dia face to face camni.. lepas tiga bulan hal tu jadi..wuu..sebenarnya hari besday dye tu tepat-tepat 90 hari benda tu jadi..sedih jugak aku..tapi camtu la..kitorang tak banyak cakap macam dulu lagi..macam ada gap yang banyak antara kami..aku banyak gelak je untuk ceriakan keadaan..hekhek..topik kami adalah..pasal tudung aku pakai tu..haha..dia tak pernah tengok aku pakai cmtu..aku pula yang malu dia duk tengok aku..wuu..tapi aku tak boleh nak pandang muka dia or mata dia lama-lama lagi macam dulu..bahaya untuk kesihatan badan aku ni...nanti semua memori yang aku nak buang..datang balik..kan tak pasal-pasal  buat drama sebabak pula kat situ..susah nanti..

kemudian aku cakap aku nak balik bilik kejap nak tukar tudung..waktu aku balik tue..tadaaa..surprise!!!..kawan-kawan dia datang..8 orang datang skali tu..buat havoc kat depan blok aku malam-malam buta..ish2..tipu la kalo aku cakap tak bising kan..teramat la bising sebab besday boy kena simbah satu baldi dengan benda apa tah yang dorang da prepare tu..semerbak limau kasturi baunya..dorang duk main kejar-kejar kat atas jalan raya sambil ada yang tak pakai selipar..ish2..cam budak-budak je..ade tepung..minyak..telur..ape lagi tah..men-men la dorang kejar-kejaran bak filem hindustan kat atas jalan raya malam-malam buta tue..dah la waktu tue tiba-tiba pula hujan..adoi la..men dalam hujan la kami semua nie...

pastu..penat-penat main..time tuk makan kek plak..yay..2 yang paling bes tu..jauh kitorang lari tuk makan kek tu..kitorang sambung main kat gajah menyusur dekat court tenis tu..makan kek kat situ..tapi sebelum potong kek..macam-macam hal pula yang dorang main sebelum nak tiup lilin tu..adeh..sriyez kalah budak kecik..hekhek..waktu nyanyi lagu epi besday pon sempat men-men lagi..waktu potong kek pon aku tak prasan bila..yang aku tahunya..aku kena ambek alih potong kek tuk dorang suma nak makan..

abis semua kek sudah terpotong..hah..sambung la lagi mainnya..kali nie main dengan kek pula..adoi la..snol la yang start dulu..habis satu muka apek jadi mangsa..penuh kek kat muka..haha..pastu start la perang kek plak..kesian kat kek aku..aku beli penat-penat..korang membazir ye..truk btol..tapi takpela..aku hepi tengok apek hepi..da lama aku tak tengok dia senyum dengan gelak..puas hati aku dapat tengok semalam..lepas penat main tue..dalam pukul 1.50 kitorang blah balik bilik...

video


selingan waktu malam kejadian..hekhek..

No comments: