x perlu cakap2..juz senyum..

Sunday, July 31, 2011

+ 1,2,3 +

hai-hai..
alhamdulilah..dapat juga solat terawih hari ini..
esok sudah start puasa..tahun nie tahun paling aku suka coz..nie kali pertama aku dapat berpuasa selama sebulan kat rumah..bertapa excited nya aku  sambut ramadhan untuk taun nie..
harap-harap ramadhan kali ini..lebih baik dari tahun sebelumnya..amin..
untuk entry kali nie..banyak benda aku nak kongsi..hehe..

pertama...
aku sudah abeh tengok city hunter..hooray..suka-suka..
khatam tengok citer nie sebelum pergi terawih tdi..aish..sempat lagi..haha..
overall..citer nie memang best..aku recommand siapa-siapa yang tengah keboringan tahap giler tu..tengok cerita nie..story line yang sangat bagus...tak boring..suspen..episod last-last tu sangat mengejutkan..macam tak sangka jadi camnie..ending camnie..memang lain dari yang lain la..serius..waktu tengok tadi..macam terkejut juga la plot cerita camtu..yang penting..aku kasi lima bintang  daripada lima bintang untuk cerita nie..tak menyesal la kalau tengok..

kedua...
esok..genaplah satu taun..yay..banyak benda sudah berubah..takdir hidup kita tak boleh nak lawan..apa yang ada tak semestinya kekal sampai bila-bilakan..yang penting..apa yang ada..kita kena hargai..hidup hanya sekali..so..bergembiralah selagi termampu..i'm happy with my life right now..=)

ketiga..
esok..genaplah 21 tahun kawannku berdiri kat atas muka bumi nie..hehe..dia suda semakin tua yea..haha..
kepada NURSHAIRA HAIFA BT SUHAIMI...hepi besday to you..
tahun nie dah  tak leh sambut besday kamu lagi..no more cake ye..but..wish you happy selalu..moga berjaya dalam apa jua yang kamu buat ye..sedih..tak leh sambut puasa same-same untuk kali nie..waa..rindunya..

p/s : selamat berpuasa semua..doakan puasa kali ini lebih baik dan bermakna untuk semua orang..

.........END......

Saturday, July 30, 2011

++ i wiLL give ma heart 4 u ++

yeah..lama sudah tak menulis di sini..rindu pulak..haha..ayat tak boleh blah..
hakhak...
tak ada idea pon nak tulis...
juz..nak confess..
i am a Beauty..one of the V.I.Ps and A+..
dont forget Boice too..
ongoing to be one of the Primadona..
yay..
i am not an E.L.F..
but.. "angel without wings" will be my bias 4 eva..
=)

====END=====

Tuesday, July 5, 2011

+ ThIS FeeLiN +

urm..mungkin ada certain2 yang cakap aku pelik..ya..aku mengaku kadang-kadang aku pelik..kadang-kadang aku hidup dalam dunia aku sendiri..buat hal sendiri..kadang-kadang tak keluar bilik..aku sebenarnya sangat bertuah sebab aku ada kawan-kawan yang selalu ada waktu aku susah atau senang..yang selalu  jadi penahan apabila aku hampir rapuh..mereka lah yang selalu mengembirakan aku..tapi..sebenarnya dalam hati aku ni..aku rasa aku lonely sangat..aku bukannya jenis yang suka kongsi perasaan sedih aku dengan kawan..bagi aku..aku juz perlu kongsi benda-benda happy je..coz aku tak nak mereka risau sal aku..aku boleh hidup sendiri..aku boleh settlekan sendiri masalah aku..kadang-kadang kalau masalah aku betul-betul berat sampai aku sendiri tak tertahan..aku akan menangis..tapi bukan depan kawan-kawan aku..aku akan menangis seorang diri..senyap-senyap sebelum tidur..tak pun aku menangis sampai tertidur..aku memang seorang yang memendam..kadang-kadang aku akan paksa lupakan masalah aku dengan tengok cerita sampai gelak kuat-kuat ( budak aras aku mesti tau punya)..

aku tahu..aku sudah banyak berubah lepas hal tu jadi..sebab hal tu..kali pertama aku jadi rapuh sangat sampai aku tak tau nak buat apa..seminggu aku hilang arah..seminggu aku menangis sebelum tidur..waktu tu aku rase aku macam orang bodoh buat kali pertama dalam hidup coz ini kali pertama aku betul-betul serius dalam hidup aku..tapi ini balasan aku dapat untuk semua tu..bertapa bodohnya aku rasa..berbulan-bulan aku ambil masa untuk lupakan semua nie..alhamdulilah..sekarang sudah more than half a year..aku sudah dapat lupakan..aku dah boleh bangkit dengan susah payahnya..aku sudah boleh lupakan apa yang berlaku..tapi bekas parut yang ada sudah buat aku bukannya alyaa yang dulu lagi...aku selesa dengan apa yang aku ada sekarang..hidup yang bukannya macam dulu lagi..aku selesa seorang..

tapi..sekarang..kenapa lepas aku baca entry-entry mamat tu..aku rasa macam aku nak sangat jadi peneman dia..aku nak diri aku nie dekat dengan sisi dia..aku tau dia tengah teluka..aku faham apa yang dia rasa..aku nak menggembirakan dia..aku nak teman dia harungi semua masa lampau dia..aku nak dia tersenyum..tapi..kami tak kenal antara satu sama lain..dia pon tak tau pasal aku..aku selau usha dia punya blog kalau ada entry baru..tiap kali kalau baca entry dia..aku akan sedih..aku sendiri rasa sakit..ya allah..kenapa semua nie jadi??