x perlu cakap2..juz senyum..

Friday, December 31, 2010

+ SuKa DuKa 2010 +

waarghh..tengah semangat nak count down tuk pengakhiran 2010..ada brape jam lagi..2010 sudah mau melabuh tirai..2011 datang dengan penuh kejutan..manyak kisah suka duka yang aku pelajari tuk tahun 2010 nie..meh sini nak kongsi bape kisah tuk tahun 2010 nie..

02.01.2010
huhu..sepatotnya ari itu kitorang patot bergembira bermain air terjun dekat kota tinggi..but sumthin happened..kitowang accident..selamat semua orang xde cedera kat mane- mane..tapi..kereta kancil yang kawan aku naik..rosak teruk..banyak gler duit melayang tuk baiki balik kereta kancil tu..dugaan awl tahun 2010..

(nie gambar yg di ambil dari blog my bes buddy)

30.05.2010
tarikh nie plak..kitorang p jalan-jalan dekat Desaru..p kali nie bukan dengan geng-geng kami..nie jalan- jalan ikut course..aku ambil Kimia Industri..so dak-dak kimia nie nak rest otak yang ngah berserabut kena pk mcm-mcm benda nie..p bukan suma yang dapat join..p xpe la..yang pentin kami enjoyy!!


31.07.2010

ngee..aritu ary paling bes skali..kuar pagi-pagi balik lewat malam..enjoy sangat..pada mulanya hajat nak pegi beli big apple je..kalo nak beli tempat yang ada jual juz kat jusco bukit indah..p tak tahu cmner jalan nak pegi..so kitowang ade tour guide yg di beri nama Yanti..hekhek..dye yang bawak kitowang jalan-jalan satu ari..banyak tempat kitorang pegi..Dari Jusco Bukit Indah..pergi Stulang..pastu ke Bazar Karat..x cukup lagi pergi ke dataran yang jual banyak steamboat..last-last pergi ke court Futsal kat K11 gara-gara nak anta big apple kat secret admire..haha..tu aku punya penyakit la tu nak bagi big apple..haha..p kesian kat shera..kotarang sambut besday dye dalam keta je..depan G18..hekhek..

(kat Jusco Bukit Indah)

(Stulang)

(Bazar Karat)

(Dataran Tempat Makan Steamboat)

01.08.2010
Jum-jum kita berfutsal plak..penat-penat jalan semalaman..tyme tuk men futsal plak..hekhek..jangan igat kitorang tak reti men ke..skali tgok kami men..jgn trkejut..siap dpt no 2 lagi..hakhak..penat berlatih seminggu tu gara-gara nak men futsal..haha..bersemangat pelik je..haha..aku memang la bersemangat sebab bola yang kitorang guna tu pinjam dari secret admire aku..haha..

(adiah kami..ngee..)

(ha..nie team futsal grup aku)

hekhek..p ade satu kenangan yang paling aku tak dapat lupa..ngee..pada aritu la..bwat prtama kali aku ckp ngan secret admire aku..haha..siap brgmbr lagi..suma gara-gara bagi big apple kat dye la..plus ngan Yanti yang mmg tak boleh senyap..wuu..tu la pertemuan pertama bagi sebuah pengenalan..pengenalan yang membawa kepada satu hubungan yang istimewa...

( nie gambar pertama kami kat court futsal)

(Big apple tanda pengenalan kami)

(ini KAMI..)

27.11.2010
ok..tarikh nie merupakan tarikh last kitorang keluar ramai-ramai sebelum balik uma..kali nie giliran aku plak mengidam nak makan big apple..haha..apa lagi ke Jusco Bukit Indah lagi la..petang tu plak jalan-jalan ke Hutan Bandar dekat Larkin..nak mkn chicken chop murah..ngeh-ngeh..pastu balik plak jalan-jalan di angsana tuk karaoke..

(dalam bilik karaoke kat Angsana)

(lepak ke Hutan Bandar)

(haha..saje2 gedik..ini Shaye..*wink*)


wuu..manyak lagi benda yang berlaku pada tahun 2010..p takkan aku nak tulis semua kan..x abis-abis la kalo camtu..sekian..untuk tahun 2010..=) 

Thursday, December 30, 2010

++ In LoVe AgAiN ?? ++

Tuk entry kali nie..aku nak gtau yg aku da in love...waa..da x btol gayanya.. ♥♥ 



yay..ni la 4 jejaka bertuah tu..name grup nie CNBlue aka Code Name Blue..bes kan nama grup nie..CNBlue nie dari korea..Ahli- ahli grup ni dah la cumil-cumil je suma..geram nak cubit..oppsss!!

tapi kan..lagu yang dorang nyanyi tu memang mantap la..best..catchy je..seswai dengan jiwa aku nie..aku dah dengar semua lagu grup nie..hekhek..download secara haram la katakan..nak beli cd dorang tak mampu..mahal sgt..sampai RM 30++..

Meh sini nak kasi info sal grup nie sket...


.....Leader...
Name: Jung Yong Hwa
Position: Leader, Guitar, Rap & Vocal
Blood type: A
Birthdate: 1989/06/22
Height & Weight: 180cm, 63kg
Specialty: Clarinet, Beatbox
Pegang watak 
Kang ShinWoo dalam drama ‘You’re Beautiful’. sekarang dah jadi suami SeoHyun dalam We Got Married..sweett glerr..


Name: Lee Jong Hyun
Position: Guitar & Vocal
Blood Type: O
Birthdate: 1990/05/15
Height Weight: 182cm 64kg
Specialty: Judo
Pegang watak sebagai
Seongwon dalam Acoustic movie 


Name: Kang Min Hyuk
Position: Drummer
Blood Type: A
Birthdate: 1991/06/28
Height Weight: 184cm 60kg
Specialty: Flute
Career: MNet M!Countdown MC, Acoustic movie as Haewon, SBS Drama ‘It’s Okay Daddy’s Girl’ as Hwang Yeon Doo


Name: Lee Jung Shin
Position: Bassist, Rap
Blood Type: A
Birthdate: 1991/09/15
Height Weight: 186cm 66kg
Specialty: Rap, Bass


Meh ramai - ramai dengar lagu grup nie..

Lie..*Korea*Tatoo..*Korea*, Eclipse..*Japan*, Arigatou..* Japan*, I'm a loner..*Korea*, Just Please..*Korea*, Love Light..*Korea*, Black Flower..*Korea*, Lets go crazy..*Korea*, Sweet Holiday..*Korea*, Why..* Korea n English version*, One Time..*Korea n English Version*, One of a kind..*Korea n English Version*, Now Or Never..*Korea n English Version*, Love Revolution..*Korea n English Version*, Never Too Late..*Korea n English Version*. Wanna Be Like You..*Korea n English Version*, I Will Forget You..*korea* n Teardrops In The Rain * English*






Tuesday, May 25, 2010

+ its tyme 2 say gud bye +


When the day comes ..

I should let you go

Freely let you go away..

It’s hurt enough..

You ignored me..

And I can’t wait for you anymore..

This is the best way I can think right now..

It’s true that nothing can last forever..

So do our love..

And we both know hearts can change

And it hard to accept the fact..

We are not meant to be together..

Good bye my dear..

Let me keep all those memory …

I will keep them into my heart..

Deep into my heart..


Regards,

-aLya-

Monday, April 26, 2010

++ Penat or Bosan ++

haish..arini ari first li..adui la..bosan tahap gle..rilek2 gle keje dye...en yg jga makmal siap suh aku bwak laptop agi esok..sbbnya?..tkowt aku bowsan..huhu..mmg pon..dak2 praktikal kat si2 keje dye on9 ngan tgok tv je..hehe..

keje still gerak..pi tiap2 dua jam la ktorg buat..mse slbehnya..ngan on9 ngan tgok tv..bes btol...dah la aku sowg je wakil pompuan kat loji air tue..parah2..xde kwn lngsung..sdih btoi la..p nak buat cmne..pasrah je la..

ktorg start keje kol 8..abeh kol 4.45 ptg..rehat..ble2 mse pon bleh rehat..p besanya dowg pi rht dlm kol 12 suku smpai kol 2 msuk blik...lme gle rhtnya..

cmne la erk ak dpt idup si2 tok dua bln lbeh nie...

Thursday, February 18, 2010

+Uit-Uit+

lame da x berblog nie..hehe..windu plak..hehe..aritue ade sowg bdk cute nie ckp yg ak pnya blog nie da pnh ngan sarang labah-labah..uii..kejam btol bnyi..hehe..xpe2..pasnie aku kan sntiasa update ak pnya blog..tkowt nanti tbuan plak buat sarng kat sini.MyEm0.Com

skrunk ngah cuti mid sem..adui..bosan btol..xde pape yg nak di buatkan..ari-ari buat bnda same
xtau nak buat ape..p cm mls la plak nak blik u..duk umh dpt mkn free..duk u kna kuar dwet sndri..huhu..ari ahad nie ak da blik utm..cmt ak tgok tket blik..ye la..mula2 aku igtkan blik ari sabtu..kalo x aku sowg je la yg tggu bas sowg-sowg cm org gle kat astaka 2..

urm..buat mse skrunk..xde pape ag cte bes-bes..suma ok2 je..bek2 aje..nanti kalo ader cte bes..aku tlis la kat sini k..

daa~~ MyEm0.Com